Khamis, 9 September 2010

Salam Aidilfitri Semua=)



Hari raya Aidilfitri sdh kemari~~
Ramadhan sdh pergi......
kali ni tak tahu knpa ak trasa sedih skali....
mgkin inilah nikmat n klazatan iman yg dcari...
Ramadhan, pasti akan kurindui...
Semoga dapat bertemu kembali~

Tapi smntara org trsyang n saudara-saudari
 masih hdup ketika ini..
ku susun 10 jari...
mohon maaf dan halalkan rezeki..
SemoGa  BerSaudarA saMpaI MAti~~

Takabalallahuminawaminkum...
Semoga Allah menerima semua amalanku dan amalanmu di Ramadhan Lalu

SeLamAT HarI Raya AIDilFitrI n MaAf ZahIR dan BatIN~~
سلامة هاري راي معاف ظاهير دان باتين
Salam Ukhuwah DaRi ZULIKHWANUL_MUSLIMIN  =)

Selasa, 7 September 2010

Kehebatan Anugerah Allah;HAMBA ALLAH BERUMUR 4 THN....

video
Seorang budak lelaki ini keluarganya memang kristian dan tidak tahu bahasa arab,

pada umur 4 tahun dia dapat dapat satu perkataan dari mimpi.. seorang lelaki yang pakai baju warna putih dan berdiri di bawah pokok. dan diajarkan kepadanya segala galanya tentang islam yang sebenar yang diajar oleh rasulullah s.a.w...

budak kecil ini telah menerangkan kepada semua org siapa itu Allah dan tidak boleh meyekutukan Allah. dan dia juga te;ah berceramah kepada semua manusia akan maksud islam yang sebenarnya. dan selepas kejadian itu keluarganya dan semua orang yang melihat kejadian itu telah terbuka hatinya untuk memasukki agama islam dan telah percaya bahawa islam adalah agama yang hebat.

satu lagi kebesaran Allah... dan telah ditunjukkan kepada sesiapa sahaja yang Allah kehendaki.... dan telah menunjukkan sifat sifat Allah bahawa tiada yang mustahil bagi Allah.

This kids both parents were christian and his native language is not arabic, he is only 4. He claims the words he is saying were tought to him in his dreams by a man dressed in white under a tree shade. When he is not preaching if u talk to him in arabic he doesn't respond...by the way his parents and hundreds converted seeing him... Alhamdulilah. A blessed child showing men among men who Allah is. Allah bless him. We all wish we were like him. Muslims come in peace. May Allah take us all to Jannat. Ameen. 


Jadi, adakah sahabat2 skalian msh ragu2 /kurang yakin akan Kehebatan Allah???

Ahad, 5 September 2010

Teknik untuk Berjaya Menggunakan Anugerah Tuhan; Visual Minda!

 Sila lihat video di link ini dahulu;Mind's Secret
 Minda kita adalah salah satu anugerah Allah yg sangat menabjubkan.....
Pernahkah anda tiba-tiba mendapat apa yg anda fikirkan???pasti ya kan....
Ana pun pernah mengalami peristiwa begini...ana fikirkan makanan sebab lapar,,tiba2 ada org tawar makanan walaupun xtahu ana lapar....yg paling trkini ana terasa nak makan murtabak,,alangkah terkejutnya ana pabila surau sediakn murtabak untuk juadah berbuka....hebatkan minda kita!!
Dari sudut sains,,otak kita mengeluarkan gelombang yg lagi kuat dr gelombang telefon,,bila kita brfikir tentang sesuatu,,gelombang akan trhasil dan menarik sesuatu itu kepada kita....ini sdh trbukti oleh kajian barat...fenomena ini dipanggil Law of Attraction..Law ini mengatakan bahawa apa yg kita visualkan secara spesifik akn tertarik kepada kita; contoh visual secara spesifik,kita bayangkan kita ada sebuah ferrari yg brwarna merah,kelajuannya 8 kuasa kuda, bau dalamnya sporty, kusyennya lembut.Visual ini blh dikuatkan dgn lukisan....

Dalam satu kajian lain, apabila kita brulang kali brfikir sesuatu itu, minda separuh sedar kita akan diset untuk mencapai sesuatu tersebut...minda sparuh sedar ini akan mengawal badan kita ke arah sesuatu itu...

Ambil contoh Ichiro Honda, berjaya menjadi orang yang berjaya kerana dia seronok dengan ciptaan mesin, piston dan enjin yang akhirnya memberi ilham pada beliau untuk mencipta motorsikal.

Pada ketika itu, dia cuma meletak enjin bermotor pada sebuah basikal biasa. Dengan ciptaannya itu, membolehkan dirinya memenangi anugerah dari Maharaja Jepun pada pertengaan Perang Dunia Kedua.

Time perang pun dia boleh jadi orang yang kaya dan berjaya! Hasil jualan motorsikalnya mencecah angka billion ke seluruh Jepun.Believe?

Dari apa yg ana perolehi melalui hasil2 bacaan dan research, ini merupakan step untuk berjaya melalui visual,
  • Anda bayangkan apa yg anda mahukan secara mendalam.(sebaik-baiknya positif)
  • Niatkan apa yang anda mahukan adalah bukan untuk anda sahaja.(ex:aku mahu berjaya supaya mak aku sayang aku)
  • Anda lukis apa yg anda bayangkan.
  • Anda bayangkan apa yg trjadi selepas anda perolehi apa yg anda mahukan. (ex: dipuji,anda bersorak.)
  • Anda tambah dgn lafaz doa.
  • Anda kuatkan dengan tenaga positif.(yakin pasti tercapai,ex:aku pasti boleh!).
  • Sentiasa mengulangi bayangan tersebut.
Pelajar2 dan Mahasiswa-mahasiswi amat digalakkan untuk mengikut step ini.

Tapi kita sbgai umat Islam wajib yakin bahawa semua yg trjadi adalah dgn izin Allah....
Kajian Law of Attraction itu adalah mngikut fikiran liberal...
Allah Maha Penyayang,,akan sentiasa membantu umatNya yg memerlukan....
Apa yg kita fikirkan juga dikira doa,,jika kita tmbah dengan lafaz doa,InsyaAllah lagi mustajab..MasyaAllah...
Jadi,ana menyeru sahabat2 supaya luangkan masa untuk brfikir untuk memajukan dan membetulkan akidah umat Islam walau sejenak.... fikirlah~~~

Sabtu, 4 September 2010

Fikirlah....

Zaman sahabat2 dahulu...
walaupun jumlahnya sedikit,dapat menjejaskan dunia....
Sekarang,, jumlahnya lebih ramai dari masyarakat agama lain,,tapi langsung x digeruni oleh msyarakat bkn Islam....
sahabat2 skalian,,
fikirlah dan muhasabah dirilah.....